10 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand deschizi un restaurant

totul despre cum sa deschizi un restaurantDeschiderea unui restaurant nou este un lucru dificil si complex. Sunt foarte multe aspecte care trebuie sa fie luate in considerare, incepand cu partea financiara, viitorii tai clientii, specificul restauratului si multe altele, terminand cu personalul ce il vei angaja. Daca vrei sa intelegi acest proces complex, te invitam sa citesti mai jos sfaturile noastre.

1. A detine un restaurant este o slujba, nu doar un beneficiu.

Detinerea unui restaurant inseamna ca vei fi la lucru in majoritatea timpului, mai ales in perioada de inceput. Iti plac weekend-urile, zilele libere, zilele de nastere ale copiilor si prietenilor tai? Dar o zi romantica cu sotia/prietena ta sau o petrecere de Anul Nou? Ei bine… iti poti lua gandul de la multe dintre ele, deoarece genul asta de zile vor fi cele mai profitabile pentru restaurantul tau.

2. Trebuie sa intelegi ca atunci cand vei deschide restaurantul, clientii nu vor da navala la tine in restaurant

Acest lucru este valabil pentru orice afacere. Va fi nevoie de o incredere crescuta in propriile forte  atunci cand vrei sa deschizi o afacere, mai ales un restaurant. Clentii pot veni, pot zice ca o sa vina sau vor veni odata si niciodata nu se vor mai intoarce. Nu vreau sa par rautacios, dar oamenii vor minti fara sa se gandeasca de doua ori, daca ei cred ca tu asta vrei sa auzi.

3. Gandeste-te de doua ori inainte de a-ti angaja familia sau prietenii

Acest fapt este valabil chiar si pentru acele familii cu afaceri de succes. Va trebui sa fii foarte atent daca vrei sa angajezi pe cineva din familie sau un prieten apropiat. Toata dinamica unei relatii se poate schimba atunci cand vei deveni seful unei rude sau a unui prieten.

4. Trebuie sa ai un plan de afaceri foarte bine pus la punct

Un plan de afaceri este esential atunci cand vrei sa-ti incepi o afacere, mai ales un restaurant. Cand vei accesa informatii pentru a-ti alcatui planul tau de afaceri, vei intalni probleme la care nu te-ai fi gandit. Cum ar fi obtinerea aprobarilor de functionare de la numeroasele organe ale statului, indentificarea tutoror taxelor pe care trebuie sa le platesti, cheltuieli financiare neprevazute etc. Citeste totul despre cum sa-ti intocmesti un plan de afaceri de succes.

5. Intelege ce optiuni ai pentru deschiderea unui nou restaurant

Multi oameni viseaza sa-si deschida propriul restaurant. Dar, gasirea unei finantari pentru deschiderea unui restaurant poate fi un “zid” peste care nu multi vor trece. Citeste mai mult despre cum sa obtii finantarea pentru un restaurant.

6. Studiaza competia

Persoanele care vor sa-si deschida o noua afacere deseori vad afacerile locale sub o anumita forma si incep sa interpreteze . “Daca voi detine un restaurant, niciodata nu voi avea un televizor la bar”. “Pot face aceasta mancare mult mai bine decat acest restaurant”. Fii atent sa nu amesteci parerile personale cu ceea ce inseamna o afacere. Chiar daca tie nu-ti place ideea de a avea un televizor la bar, poate majoritatea clientilor vor fi incantati de prezenta unuia. Cand vei studia competitia, intreaba-te, “De ce vin oamenii aici? Ce le place la acest restaurant?”. Apoi gandeste-te cum poti face toate aceste lucruri mai bine. Gandeste-te ce lipseste la toate aceste restaurante si indentifica acea “unicitate” pe care tu poti sa o aduci.

7. Creeaza un meniu special si unic

Majoritatea restaurantelor ofera o varietate de mancaruri, de la cele noi si unice pana la cele vechi si favorite. Trebuie sa reusesti sa-ti intrigi clientii sa incerce noi mancaruri pe care vor fi confortabili sa le manance. Astfel, clientii tai sa poata spune la prieteni “Sa vezi ce x mancare am mancat la restaurantul ala nou deschis. A fost asa delicioasa. Ti-l recomand si tie”. Daca vei reusi sa creezi senzatii unice, cu timpul iti vei creea numerosi clienti fideli, iar afacerea ta va prospera.

8. Alege cu atentie tema restaurantului tau

9. Alege locatia perfecata

Inainte de a creea un plan de afaceri, a scrie un meniu, sau a verifica daca esti apt pentru un imprumut, trebuie sa decizi mai intai unde va fi plasat viitorul tau restaurant. Locatia unui restaurant este la fel de cruciala pentru restaurant cum este mancarea si servirea. Daca deja ai o locatie pentru restaurant nu deveni foarte atasat de ea pana nu verifici cu atentie daca indeplineste toate cerintele pentru un restaurant de succes. Citeste mai multe detalii despre cum sa-ti alegi locatia pentru resaurant.

10. Nu-ti asuma nimic inainte de a deschide un restaurant

Familia si prietenii te pot declara cel mai bun bucatar pe care ei l-au vazut. Gatitul acasa si gatitul pentru mase reprezinta doua lucruri total diferite.

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara