10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre un restaurant select

Ce trebuie sa sti pentru a avea propriul tau restaurant selectUn restaurant select este primul lucru la care s-au gandit cei ce vor sa deschida un nou restaurant. In zilele de azi restaurantele selecte se remarca printr-un amestec de specialitati culinare, rafinament, atmosfera si servire  ireprosabila. Daca doriti sa creati o atmosfera extraordinara pentru clientii dumneavoastra, iata ce trebuie sa faceti:

  1. Restaurantele selecte necesita o atentie deosebita la detalii. De la muzica pana la lumini, de la design-ul peretilor pana la aranjarea meselor, crearea unei atmosfere deosebite tine exclusiv de detalii. Asta nu inseamna ca trebuie sa cante o muzica clasica sau sa fie trandafiri pe fiecare masa. Inseamna ca  totul trebuie sa fie intr-o armonie, nici prea tare nici prea incet, nici prea luminos nici prea intunecat. Subtilitatea este cheia.
  2. Servirea trebuie sa fie cea mai buna. Nu conteaza ce tip de restaurant ai sau vrei sa ai, servirea trebuie sa fie dintre cele mai bune. In cazul restaurantelor selecte, cei care servesc sunt persoane cu experienta, care cunosc ce inseamna un restaurant select. Ei sunt adevarati profesionisti. O sa observati ca in aceste restaurante majoritatea persoanelor care servesc sunt intre 40-60 de ani. Un astfel de ospatar trebuie sa poata sa explice intreg meniul fara sa foloseasca notite. Trebuie sa fie capabil sa ofere sugestii despre ce tip de vin se potriveste mancarii alese de catre client. Acel ospatar trebuie fie capabil sa raspunda la orice tip de intrebare pe care clientul o poate avea.
  3. Servici suplimentare. Intr-un astfel de restaurant, clientii se asteapta sa fie escortati la mese, sa i se tina scaunul femei, si nu in ultimul rand debarasarea imediata atunci cand clientii termina de mancat. Dupa plecarea lor, fata de masa se inlocuieste.
  4. Restaurantele selecte, deseori ofera meniuri rotative. Un meniu rotativ este un meniu limitat, care se schimba zilnic sau saptamanal. Cel mai important beneficiu al unui astfel de meniu este acela ca poti cumpara anumite alimente sezoniere cu care bucatarii tai isi pot exprima creativitatea.
  5. Rezervarile sunt  ceva normal pentru acest tip de restaurant. Rezervarile permit restaurantelor o mai buna organizare. Numarul de clienti este cunoscut, totul poate fi pregatit inainte mult mai bine.
  6. Mesele intr-un restaurant select nu trebuie sa fie acoperite de fete de masa. In urma cu ceva timp, fetele de masa reprezentau cartile de vizita ale oricarui restaurant select. In zilele noastre tot mai multe restaurante selecte opteaza pentru excluderea lor. Daca te hotarasti si tu sa faci acest lucru, asigura-te ca investesti in niste blaturi de mese atractive si durabile.
  7. Intr-un restaurant select nu are ce cauta hartia si plasticul. Pe cand excluderea fetelor de masa nu este un lucru rau, substituirea naproanelor cu servetele sau a folosiri oricarui tip de plastic la masa este un NU-NU.
  8. Restaurantele selecte ofera cele mai fine bauturi. Barul unui astfel de restaurant trebuie sa aibe un stoc din cele mai bune bauturi (lichioruri, whisky, o colectie de vinuri si sampanii premiate). Ospatarii trebuie sa stie totul despre aceste baturi, mai ales la ce tip de mancare sa le recomande.
  9. Restaurantele selecte pot aduce foarte multi bani. ATENTIE, ai nevoie de la fel de multi bani sa poti fi capabil sa oferi cele mai bune servicii, sa ai cea mai buna mancare si cei mai buni angajati.
  10. Management bun. Un bun manager sau bucatar-sef trebuie sa fie la curent cu ce tipuri de mancaruri sunt la moda si sa le includa in meniu. Sa recunoasca cand anumite tipuri de mancare nu sunt cautate si sa le excluda din meniu.

Newsletter

Facebook

Parteneri

TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi

Personalizat de Jellyfish web design Timisoara