Afla cum poti avea idei de afaceri mici

idei de afaceri miciIn climatul economic de azi, un serviciu pe care sa-l faci toata viata, tine de domeniul trecutului si singurul mod in care poti sa-ti asiguri un venit,  e sa deschizi o afacere.

Legislatia Europeana defineste afacerile de mici dimensiuni ca fiind acelea care au mai putin de 50 de angajati.

 

Ce reprezinta ideea de afacere mica?

 

Termenul in sine e destul de greu de definit, insa se poate spune asa: e o idee care are posibilitati reduse de extindere si care e in mintea antreprenorului.

Definitia mea preferata e: o idee pentru o afacere care poate incepe modest dar care are potential de dezvoltare. Fiecare astfel de idee ar trebui sa fie ieftina si usor de aplicat.

 

Cum gasesti idei de afaceri mici?

 

Daca vrei sa utilizezi o idee originala, pe care nu a mai folosit-o nimeni, ai aici cateva ghidari :

1. Fii sigur ca poti avea astfel de idei

Daca tu crezi ca nu esti capabil sa vii cu o astfel de idee, atunci cu siguranta asa se va intampla. Lasa deoparte orice negativitate legata de tine si creativitatea ta si asteapta-te sa-ti vina idei.

2. Deschide-ti mintea

Ideile pot veni de oriunde si cele mai bune idei pot parea imposibile daca te bazezi pe anumite cunostinte, presupuneri sau experienta.

3. Inregistreaza-ti ideile

Pastreaza langa tine un carnetel in care poti nota tot ce-ti trece prin minte. Dupa ce faci asta, e bine sa le recitesti in mod regulat

4. Incearca sa inveti ceva nou in fiecare zi

Discuta cu alti antreprenori, prieteni, vecini sau oricine e interesat. Citeste siteuri, reviste si carti care te vor ajuta sa-ti dezvolti cunostintele in fiecare zi. Imi place sa citesc biografii ale unor antreprenori de succes, mai ales acelea in care se explica modul in care au descoperit ideea de afacere.

5. Vorbeste despre ideile tale

Vorbeste despre ideile tale cu oricine e dispus sa te asculte. In caz ca nu ai cui sa povestesti, noteaza pe hartie tot ce ai povesti despre ideea ta. Daca faci asta, vei beneficia si de posibilitatea de a corecta si reformula astfel incat sa-ti placa modul in care dezbati ideea ta de afacere.

6. Pune intrebari si asculta problemele, sperantele, visurile si aspiratiile oamenilor

Atunci cand asculti oamenii in acest fel, poti primi multa informatie si chiar idei despre cum poti sa rezolvi si tu anumite situatii. De asemenea e posibil ca ideile lor sa se transforme in oportunitati de afaceri.

7. Cerceteaza

Cauta sa vezi situatii sau idei similare. Evalueaza potentialul concurentei si pastreaza notite despre ce afli. Foloseste-te de motoarele de cautare pentru idei, produse si afaceri similare.

8. Deseneaza o harta mentala

O astfel de harta este o diagrama folosita pentru reprezentarea cuvintelor, ideilor, sarcinilor sau altor elemente legate radial in jurul ideii centrale. De asemenea, ea ajuta la generarea, structurarea si clasificarea ideilor.

9. Sintetizeaza ideile

Alatura doua sau mai multe idei. Un mod bun de a face asta e brainstormingul. Astfel vei obtine cele mai bune rezultate, daca urmaresti si folosesti pasii 1-6.

10. Detaseaza-te de idee

Gandeste-te pentru o perioada la altceva. Deseori, subconstientul va continua sa lucreze pentru tine si sa gaseasca idei noi sau imbunatatiri ale ideilor pe care deja le ai.

Vezi aici cateva exemple de idei de afaceri.

4 Comments for “Afla cum poti avea idei de afaceri mici”

 1. cpr

  si nu in ultimul rand roaga-te sa iti pice niste bani din cer la inceput

 2. Cislaruandrian

  as dori sa deschid o afacere

 3. Cislaruandrian

  datimi va rog idei

 4. anastasia

  afaceri mici care pot genera profit mare

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara