Care este cea mai buna metoda pentru a-ti construi un buget?

Care este cea mai buna metoda pentru a-ti construi un buget?In domeniul finantelor personale, realizarea bugetului personal este esentiala pentru gestionarea veniturilor, economiilor si investitiilor. Cel mai bun mod de construire a bugetului incepe prin listarea cheltuielilor. In acest sens, ar trebui separate cheltuielile fixe de cele mobile. Cheltuielile fixe sunt sume previzibile precum chiria sau un credit ipotecar sau platile de imprumut. Cheltuielile flexibile se pot schimba in fiecare luna, de exemplu costul produselor alimentare si facturile la utilitati.

E posibil sa dureze cateva ore bune realizarea unei liste complete, pentru ca trebuie sa fiti sigur ca ati inregistrat toate cheltuielile. Nu veti fi in masura sa faceti un buget util pentru dvs decat daca sunt luate in calcul toate cheltuielile. In plus fata de toate costurile necesare pentru casa, trebuie luat in considerare si transportul, alimentele, hainele, ingrijirea animalelor de companie, cadouri, asigurari, precum si orice alte cheltuieli ar putea interveni.

Urmatorul pas in pregatirea unui buget viabil este scaderea valorii cheltuielilor totale dupa taxe, impozitare, sau venitul net. In cazul in care diferenta e negativa, aceasta inseamna ca nu exista venit suficient pentru a acoperi cheltuielile de baza, sau pentru economii sau investitii. In acest caz va trebui sa taiati cheltuielile flexibile si sa puteti fi capabil sa aveti castiguri suplimentare pentru a raspunde mai bine costurilor fixe. Daca va puteti gasi un part time job, acest lucru va va ajuta atat sa va umpleti golurile, dar va ofera si un sprijin in cazul in care din varii motive se pierde sursa principala de venit. Atunci cand faceti un buget si luati in calcul cheltuielile dar si venitul dvs. ar fi bine sa faceti un plan si pentru cel mai rau scenariu financiar pe care l-ati putea avea.

Daca diferenta dintre venituri si cheltuieli este pozitiva, primul lucru pe care trebuie sa-l adaugati la bugetul dvs. este un fond de economii de urgenta. Prin depozitarea treptata, la fiecare salariu sau venit suplimentar, fondul de urgenta poate fi construit treptat. Doar atunci cand sunteti capabil sa creati o baza solida de economii  ar fi bine sa luati in calcul o posibila investitie.

Daca finantele va permit, in afara de economii, cheltuieli si investitii bune, ar trebui facuta si o indemnizatie de cheltuieli. Atunci cand va faceti o alocatie echitabila pentru cheltuielile personale, strict pentru voi, e mai usor sa puneti bani de o parte, pentru economii. Cel mai important lucru este ca intotdeauna, in primul rand sa  puneti de o parte bani de economii, apoi restul.

Incercarea de a construi un buget din care sa nu lasati bani de cheltuiala este nerealista si poate duce la cheltuirea banilor din economiile de urgenta.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara