Care sunt atributiile unui specialist in marketing

specialist in marketing, coordonator de marketing, manager de marketingUn specialist in marketing este un profesionist care isi ia angajamentul de a analiza potentialul de promovare al unei societati si supervizeaza crearea de programe si instrumente ce vor ajuta compania sa devina de succes.

Specialistii in marketing pot lucra pe mai multe roluri in descursul acestui proces. Una dintre sarcinile comune ale acestuia este de coordonator de marketing. Pe aceasta pozitie va fi responsabil de supravegherea diferitelor componente ale unui plan de marketing. Aceasta responsabilitate implica deseori supravegherea si indrumarea membrilor unei echipe de marketing. In general cateva persoane vor fi responsabile de una sau mai multe sarcini asociate planului. Pentru a se asigura ca toate eforturile sunt indreptate spre acelasi obiectiv, coordonatorul ajuta ca fiecare domeniu sa aiba o eficienta optima.

Un manager de marketing este asemanator cu un coordonator, dar de multe ori este responsabil de gestionarea unui grup de oameni care se concentreaza pe o anumita portiune a strategiei de marketing. Managerul de marketing nu este responsabil doar de succesul lui si al echipei sale ci si de oferirea de indrumari in domeniul de aplicare al echipei. Totodata acesta comunica cu managerii echipelor si raporteaza coordonatorului de marketing.

Un specialist in marketing nu trebuie sa fie conectat cu o anumita companie de marketing. Deoarece acesta are o gama larga de competente poate alege sa functioneze ca un consultant independent sau sa lucreze cu o agentie de relatii publice. In ambele cazuri, se poate bucura de libertatea de a lucra cu o varietate de industrii, aducand companiilor care au lucrat multi ani la rand cu o alta abordare in marketing, o abordare fresh. Punctele forte ale specialistului in marketing sunt flerul, o educatie solida, o minte creativa si excelente abililtati interpersonale.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara