Cat de riscanta este o franciza?

riscul asociat unei francize

Exista unele oportunitati antreprenoriale foarte tentante disponibile in prezent pe piata, dar din pacate au crescut si riscurile asociate inceperii unei noi afaceri, tinand cont de climatul economic foarte dificil. In aceste vremuri tulburi este foarte important sa studiati francizele care va intereseaza, din toate punctele de vedere, pentru a putea afla ce anume trebuie sa evitati.

Cu siguranta ati auzit acesta afirmatie: „Succesul lasa indicii”, ei bine si esecul lasa indicii si depinde de noi sa identificam care indicii sunt bune pentru o afacere, si care nu.

In acest articol va voi prezenta 4 pasi simpli, cu ajutorul carora puteti identifica elementele cu risc excesiv din franciza care va intereseaza:

1. Costurile per unitatea produsa – aflati daca aceste costuri sunt in crestere, stagnare sau in declin;

2. Existenta litigiilor – este foarte important sa aflati daca persoana care coordoneaza franciza a fost sau nu in litigii cu franciza-mama in ultimii ani;

3. Finantarea la care a apelat francizorul – studiati cu multa atentie acest aspect, mai ales daca finatarea a fost facuta prin contractarea de credite, tebuie sa va asigurati ca, din moment ce preluati franciza, va puteti acoperi toate costurile;

4. Tendinta vanzarilor – este bine sa verificati pe o perioada de minimum 5 ani in urma pentru a va putea face o idee realista asupra tendintelor si trebuie sa tineti seama ca, nivelul vanzarilor este recomandat sa fie superior nivelului mediu al celorlalte unitati, pentru a va asigura ca tendinta este buna.

Daca urmati acesti pasi, cu siguranta puteti afla aspectele care va intereseaza cu privire la franciza pe care doriti sa o achizitionati si puteti lua o decizie mult mai buna.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara