Ce este bilantul contabil

Ce este bilantul contabil | bilantul unei firmeCunoscut ca fiind unul dintre documentele contabile de baza, bilantul contabil, este pur si simplu un rezumat rapid si usor de citit care arata situatia financiara a unui individ, societate, organizatie non-profit sau agentie. Rolul bilantului contabil este acela de a oferi o imagine a tuturor activelor si pasivelor circulante ale entitatii si totodata intelegerea valorii nete a acesteia.

Structura bilantului este, de obiei, foarte simpla. Cele mai multe tipuri de bilanturi au tendinta sa grupeze activele in partea stanga a documentului in conformitate cu anteturile specifice. Activele sunt indentificate dupa nume intr-o singura coloana. In coloana imediat urmatoare apare valoarea activelor. Deseori apare un subtotal, apoi un total de active la sfarsitul coloanei. Pentru pasive structura urmeaza aceeasi pasi de baza. Datoriile sunt grupate in partea dreapta a bilantului, in conformitate cu practicile standard de contabilitate. Fiecarei raspunderi individuale i se atribuie o valoare. Apoi se calculeaza un grup subtotal. Totalul pasivelor se inregistreaza in partea inferioara a documentului.

Bilanturile sunt documente foarte importante de contabilitate si pot fi folosite atat pentru bugetul individual de casa cat si pentru companii pe mai multe niveluri.

Persoanele care uneori au o confuzie legata de prcesul de contabilitate, descifreaza foarte usor bilantul. Aceasta abordare directa de inregistrare financiara face posibil pentru oricine, indiferent de varsta sau ocupatie, sa constientizeze si sa gestioneze veniturile si cheltuielile.

Acest rezumat, bilantul, e usor de realizat si util pentru oricine. Orice carte de contabilitate va preznta pasii de baza in realizarea lui. De asemenea exista documente si materiale online gratis. Teoretic, orice computer nou are inclus in pachetul de word un astfel de program. Chiar si cineva intimidat de procesul de contabilitate va afla ca un bilant e usor de intretinut si ajuta individul sa-si actualizeze starea financiara.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara