Ce este fluxul de numerar?

fluxul de numerarFluxul de numerar este de obicei considerat a fi suma totala de numerar care este generata si primita de catre o societate, impreuna cu suma cheltuita pentru organizare. In general, urmarirea fluxului de numerar  reprezinta inregistrarea imediata a tranzactiilor intr-un jurnal. Monitorizarea fluxului de numerar este considerata esentiala pentru a avea o imagine exacta a stabilitatii financiare a afacerii. De multe ori, fluxul de numerar poate furniza informatii ce pot fi utilizate pentru a imbunatati situatia economica a business-ului.

Un flux de numerar poate fi asociat cu functionarea generala a companiei sau cu o anumita componenta sau un proiect al prorpiei afaceri. In cazul unui proiect special cum ar fi o campanie de marketing, urmarirea fluxului de numerar ar fi indicata. Simpla inregistrare a urmaririi va ajuta business-ul sa determine daca efortul genereaza profiturile prognozate de-a lungul timpului. In acelasi timp, monitorizarea fluxului de numerar va ajuta  compania sa se asigure ca proiectul nu depaseste suma ce i-a fost alocata.

Unul dintre obiectivele principale in orice fel de business este mentinerea unui flux de numerar pozitiv. Acesta e  in esenta un statut in care incasarile de numerar depasesc platile de numerar in mod constant, pe parcursul unei anumite perioade. Productia de rutina a profitului net este considerata a fi un indicator de baza al sanatatii financiare. De multe ori, monitorizarea fluxului financiar poate ajuta la identificarea posibilelor probleme care ameninta transformarea fluxului de numerar pozitiv inrtr-unul negativ, inainte ca aceasta sa aiba loc efectiv.

Atunci cand o tendinta negativa e izolata, pot fi luate masuri pentru ajustarea cheltuielilor in scopul de a utiliza mai eficient veniturile ce intra in organizare si astfel mentine businessul profitabil.

Sursa: http://www.wisegeek.com/

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara