Ce este publicitatea?

ce este publicitateaPublicitatea promoveaza publicului tinta un produs, serviciu sau eveniment. Publicul tinta este partea publicului general pentru care au fost create produsele, serviciile sau evenimentele. Publicitatea este scrisa de copywriteri si terminata ca opera de arta de catre graphic designers. Pentru a ajunge la publicul tinta, publicitatea e condusa prin canale de tipul: internet, imprimare, TV, radio, etc.

Reclamele de afara sunt cele afisate pe autobuze, tramvaie, trolebuze, banci, panouri publicitare, blocuri si alte locuri in aer liber. Acestea trebuie sa concureze cu cele din imrejurimi pentru a atrage atentia trecatorilor.

Anunturile publicitare sunt reclamele audio si video transmise la radio si la Tv. Reclamele Tv se bazeaza pe imagine si sunet, pe cand cele din radio doar pe sunet.

Reclamele directe pe televiziune nu promoveaza doar o viitoare cumparare a unui produs ci stimuleaza un apel instant « sunati acum »  care pe langa produsul de baza ofera si alte bunusuri.

Anunturile publicitare imprimate se refera la anunturi precum cele din reviste, ziare si pliante.  Anunturile imprimate pot include, de asemenea directoare precum cele ale camerei de comert.

Publicitatea prin internet include reclame pe siteuri, indiferent ca sunt benere colorate sau butoane pentru a da click. Marketingul pe internet este in beneficiul siteurilor. Marketingul prin email atinge potentialii cumparatori prin intermediul informatiilor si a ofertelor speciale.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara