Ce este social media?

ce este social mediaCea mai simpla cale de a defini ce este social media este prin a despartii cele doua cuvinte si a le defini. Media este un instrument de comunicare, cum este ziarul sau radioul. Acest lucru face ca social media sa fie un instrument de comunicare bazat pe socializare. Raportat la internet acest termen s-ar defini printr-un site care pe langa informatia pe care o ofera, iti ofera si posibilitatea de a interactiona cu alte persoane.

Social media este in principal realizata de continutul generat de utilizatorii de internet. Oricine beneficiaza de un calculator si conexiune la internet poate crea informatie si totodata sa o impartaseasca lumii. Social media ofera celor care creeaza continut, informatie, un loc de exprimare al informatiei, ideilor ce pot fi citite de oricine. Cele mai multe informatii sunt interactive, motiv pentru care sunt atat de atractive.

Printre cele mai cunoscute retele sociale sunt Facebook, LinkedIn si Twitter. Toate acestea permit utilizatorilor sa-si creeze un profil, sa prezinte imagini, sa-si actualizeze statusul si sa adauge prieteni. In plus, utilizatorii pot restrictiona vizibilitatea profilului sau statusului lor. LinkedIn este cunoscut ca fiind un site ce gazduieste oameni cu profil axat pe cariera lor. Facebook a inceput ca un site pentru elevi din colegiu, dar s-a dezvoltat astfel incat oricine este binevenit.

Unele site-uri nu permit vizualizarea in profunzime a profilului, sau numar redus de fotografii, ori uneori de cuvinte. Twitter este un astfel de site. Acesta permite utilizarea unui numar restrans de 140 de caractere si este cel mai utilizat de catre companii care vor sa-si tina aproape adeptii. Pe langa companii si oamenii obisnuiti, uneori si celebritatile se bucura de serviciile acestui site.

Nu toate retelele sociale se invart in jurul valorii de a publica imagini si stari de spirit/ statusuri. Anumite site-uri sunt orientate pe elaborarea, comentarea si distribuirea stirilor. Pe Digg, cititorii pot vota pentru fiecare poveste, vot ce poate influenta ca un articol sa ajunga pe prima pagina. Stumble Upon ofera utilizatorilor optiunea de a recomanda ceea ce le-a placut sau sa treaca mai departe. Delicious permite utilizatorilor sa adauge toate site-rile preferate, sa le sorteze, organizeze si apoi sa le distribuie celorlalti.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai populare site-uri de social media. Un aspect principal al retelelor sociale este ca sunt extrem de accesibile, permitand oricui sa devina un creator si nu doar cititor. Acest lucru demonstreaza faptul ca social media e in continua schimbare.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara