Ce este time managementul

ce este time managementulTime managementul este arta de a aranja, organiza, programa timpului cuiva cu scopul de a genera o munca mai eficienta si productiva. Exista o mare varietate de carti, cursuri, ateliere, seminarii pe aceasta tema. Toate invata indivizii si corporatiile sa fie mai organizati si mai productivi. Time managementul a devenit crucial in zilele noastre, gratie lumii ocupate 24 din 7 in care traim. Time managementul e important pentru toata lumea inclusiv studenti, profesori, muncitori, profesionisti si casnici.

Time managementul este probabil crucial pentru cei ce detin un business sau pentru cei care conduc o afacere de acasa. Gestionarea responsabilitatilor legate de munca si casa, sub acelasi acoperis au nevoie de un tip special de time management.

Un aspect important al time managementului este planificarea inainte. Cateodata, succesul time managementului include atribuirea unui timp mai ridicat in reorganizarea vietii cuiva. Desi multe cariti si cursuri de time management  au sugestii diferite, ele sunt de acord ca primul pas in eficientizarea time managementului este organizarea spatiului de lucru sau de acasa. Chiar daca programul unuia este bine organizat, dar biroul si sistemul de evidenta sunt un dezastru, timpul va fi risipit in incercarea de a lucra eficient intr-un mediu dezordonat.

Dupa curatarea, purificarea si reorganizarea biroului sau a casei, urmatorul pas este de a va nota toate activitatile de pe parcursul unei saptamani. Fiecare ultim detaliu trebuie notat, inclusiv timpul de dus, imbracat, naveta, participare la intalniri, convorbiri telefonice, curatenia casei, gatit, activitati cu copiii si mancatul in sine. De asemenea include timpul alocat divertismentului, sportului, plimbarilor sau navigatul pe internet.

Deseori, atunci cand notati fiecare activitate aveti impresia ca ramane foarte putin timp pentru dormit. Rezultatul final este ca multe activitati trebuie reduse, eliminate, consolidate sau delegate. Prioritizarea activitatilor pe o scara de la 1 la 3, 1 fiind cel mai important lucru si 3 ultimul, va poate ajuta la acest capitol de prioritizare.

In sfarsit, un time management bun implica mentinerea unui program a sarcinilor si activitatilor care au fost considerate importante. Pastrarea unui calendar sau planificator zilnic este util pentru a ramane pe sarcina ce trebuie intreprinsa, dar auto-disciplina este de asemnea necesara. Cea mai eficienta ‘’to-do-list’’ din lume nu va va ajuta daca nu consultati si urmati planificatorul zilnic.

Desigur, pe de alta parte e bine sa va amintiti sa si traiti. Pozitionati-va deasupra time managementului dvs., organizati-va si gestionati sarcinile dar traiti-va viata.

Programati-va ceva timp liber in fiecare zi si cel putin o zi libera pe saptamana.

Fiti organizati, dar nu fiti sclavul time managementului.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara