Ce trebuie sa faci pentru a avea primul tau website

Ce trebuie sa faci pentru a avea primul tau websiteTi-ai dat seama de beneficiile ce le aduce un website pentru promovarea afacerii tale si tocmai de accea te-ai hotarat sa-ti faci si tu unul. Sunt doar patru pasi pe care trebuie sa-i parcugi. Intai am sa-i enumar ca mai apoi sa explic fiecare pas in detaliu. Acestia sunt:

– Sa-ti achizitionezi domeniul pentru website;
– Sa scrii si sa dezvolti continutul websiteului;
– Sa angajezi o firma de web design care sa se ocupe de crearea websiteului;
– Sa iti asiguri gazduire web pentru websiteul tau.

Sa-ti achizitionezi domeniul pentru website

Domeniul website-ului tau este adresa ce o scrii in browser (Internet Explorer, Mozila, Chrome, etc) sub forma www.NumeleWebsiteuluiTau.ro. Ceea ce vrei tu sa inregistrezi este un domeniu .ro, si anume NumeleWebsiteuluiTau.ro (.ro care este terminatia pentru Romania iar website-urile cu aceasta terminatie sunt prioritare in rezultatul cautarilor pe motoarele de cautare ex. Google).

In Romania sunt multe firme care se ocupa cu inregistrarea numelor de domenii. Eu recomand sa cumperi de la sursa si anume de la ROTLD.ro

Acum ca ai gasit locul de unde sa cumperi domeniul tau, trebuie sa te gandesti cu atentie la ce nume va avea acest domeniu. Dupa ce ti-ai ales numele  domeniului trebuie sa verifici daca acesta este liber, existand posibilitatea sa fie deja achizitionat de alta persoana. In acest caz trebuie sa te gandesti la alt nume de domeniu. Sfatul meu este sa optezi pentru numele propriului brand sau pentru un nume usor de retinut si cu o semnificatie in domeniul tau de activitate. Un domeniu .ro costa in jur de 40 euro, iar odata achizitionat este proprietatea ta.

Sa scrii si sa dezvolti continutul websiteului

Tu vei fi responsabil de continutul websiteului – text, poze, logo. Poti angaja unul sau mai multi copywriteri, editori, designeri sa te ajute cu munca. Dar la final tu hotarasti ce sa apara pe websiteul tau.

Trebuie sa te hotarasti asupra structurii websitelui, ce vrei sa contina acesta, cum sa fie pozitionate informatiile in pagina. Structura websitelui trebuie sa fie realizata inainte de a incepe constructia websitelui.

Spre exemplu, un website care vinde un produs ar trebui sa aibe urmatoarea structura:

  • Pagina principala cu informatii despre produs;
  • O pagina unde prezinti compania, de ex. “Despre noi”;
  • Pagina de Contact – unde vizitatorul gaseste toate modalitatile prin care poate intra in legatura cu tine;
  • Pagina de unde poate cumpara produsul;
  • Pagina cu termenii de utilizare a websiteului, unde se vor gasi reguli de utlizare a websiteului, reguli de achizitie si alte lucruri pe care tu vrei sa le faci cunoscute.

Textul de pe website trebuie sa fie alcatuit din paragrafe scurte formate fiecare din 2-3 fraze. Odata la 2-3 paragrafe trebuie sa fie un titlu care sa prezinte pe scurt ce va urma. In acest fel vizitatorii pot parcurge mai usor continutul de pe websiteul tau. Expertii recomanda sa nu folosesti mai mult de 1500 cuvinte pe prima pagina si sa iti construiesti continutul astfel incat acesta sa indeplineasca scopul websiteului (sa afle informatii despre produs, sa-l cumpere, sa te contacteze, etc.).

Sa angajezi o firma care sa se cupe de crearea websitelui

Dupa ce ai stabilit structura, obiectivul si ce vrei sa contina websiteul, este timpul sa contactezi o firma specializata care sa se ocupe de implementarea ideilor tale.

Trebuie sa fii foarte atent ce firma alegi. Aceasta firma trebuie sa-ti ofere o sulutie profesionista care sa fie utila atat vizitatorului cat si motoarelor de cautare. Pentru a intelege mai bine aceste lucruri citeste ghidul care il vei primi gratis odata cu abonarea la newsletterul nostru. Acolo am scris in peste 30 de pagini despre cum trebuie sa fie construit websiteul tau.

Sa iti asiguri gazduire pentru websiteul tau sau hosting

Cum un fisier de pe calculatorul tau ocupa un anumit spatiu pe hard, asa si websiteul tau va ocupa un anumit spatiu. Acesta trebuie stocat pe un calculator (server) care sa-ti asigure in acelasi timp si aspectele tehnice prin care websiteul va fi vizibil pe internet. Acesta poarta numele de web hosting. Compania care se ocupa de crearea websiteului tau te poate ajuta sa alegi o sulutie optima de web hosting.

http://www.ladypersonality.ro/shop?ref=3&data=your_data

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara