Ce trebuie sa stii inainte de a alege locatia unui restaurant

alege locatia unui restaurant. SfaturiSa presupunem ca ati ales locatia pentru restaurant. Din pacate in cladirea respectiva nu a mai fost niciodata un restaurant. Astfel, inainte de a incepe renovarile, trebuie sa te asiguri ca acea cladire va primi toate aprobarile necesare pentru functionarea unui restaurant.

Verifica prevederile legale ale zonei alese

In zona unde este pozitionat restaurantul este posibil sa fie anumite restrictii in privinta linistii publice sau a servirii de alcool. Asigura-te ca restaurantul tau nu va fi afectat de astfel de reglementari.

Spatiul util sa fie suficient

Asigura-te ca in acea cladire exista destul spatiu util pentru compartimentarea restaurantului. Poti afla ca, dupa ce ai masurat tot spatiul, acesta nu este destul pentru ideea ta originala. In acest caz ai doua alegeri, sa reduci capacitatea restaurantului sau cautarea unui spatiu nou.

Cladirea indeplineste conditiile de siguranta

Dupa ce ai stabilit ca locatia se afla in zona potrivita, ca este destul de spatioasa, tu trebuie sa stii si cat de sigura este. Un inginer iti poate da detaliile necesare privind siguranta structurii. Asigura-te ca acea cladire respecta normele de incendiu.

Locurile de parcare

Locurile de parcare suficiente pot transforma un restaurant cautat intr-unul foarte cautat. Daca clientii nu au unde parca, este posibil ca ei sa nu calce la tine in restaurant. In functie de stelele pe care le are restaurantul tau iti trebuie un anumit numar de locuri de parcare raportat la capacitatea restaurantului. Daca locatia nu dispune de spatiul necesar crearii locurilor de parcare, atunci asigura-te ca in imprejurimea restaurantului exista destule locuri de parcare publice. Sfatul nostru este alegerea altei locatii daca aceasta nevoie nu poate fi indeplinita.

Nu uita de bai si wc-uri

In functie de numarul de stele si capacitate, unui restaurant ii trebuie un anumit spatiu destinat bailor si wc-urilor. Iti trebuie sa ai wc-uri pentru clienti, wc-uri si bai pentru personal. Asigura-te ca toate acestea se pot realiza in acea locatie.

Negociaza chiria

Dupa ce cladirea trece de toate inspectiile si sti exact ce trebuie sa faci, tu trebuie sa negociezi chiria cu proprietarul. Daca cladirea este situata intr-o zona foarte circulata, sunt sanse mici sa obtii o reducere insemnata. Daca spatiul a fost vacant o perioada buna de timp, atunci poti obtine o reducere. Explicai ca este spre interesul lui ca o afacere sa functioneze in acea cladire. Pretul proprietatii va creste, si este singura modalitate prin care acea cladire ii va produce propietarului bani. Pentru mai multe informatii despre cum sa negociezi mai bine citeste articolul Cum sa negociezi o chirie mai mica.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara