Cum alegi locatia pentru restaurantul tau

cum alegi locatia pentru restaurantInainte de a crea un plan de afaceri, de a scrie un meniu sau de a te interesa de finantari, trebuie mai intai sa stii unde anume va fi pozitionat restaurantul tau. Locatia restaurantului este cruciala pentru succes, la fel de importanta cum sunt mancarea si serviciile pe care le oferi. Daca deja ai o anumita locatie pentru restaurant, nu deveni prea atasat de ea, pana nu esti convins ca indeplineste toate condiitile pentru un restaurant de succes.

Mai jos sunt cele 4 elemente cruciale de care trebuie sa tineti minte atunci cand alegeti locatia unui restaurant:

Aspectul demografic – Sunt destui oameni in jurul acestei locatii care te pot ajuta sa-ti susti afacerea? Aveti nevoie de un anumit numar de oameni in zona restaurantului sau care sa traverseze acea zona pentru a putea mentine afacerea. Un studiu aprofundat realizat de o companie specializata te poate costa foarte mult. Pentru o solutie mai putin costisitoare, poti obtine informatii de la primarie si de la camera de comert despre populatia aproximativa a zonei. Realizeaza de asemenea si o aproximare a venitului mediu pe cap de locuitor din acea zona.

Parcarea – Vor fi destule locuri de parcare in jurul restaurantului pentru toti posibilii tai clienti? Cazul ideal este acela cand restaurantul dispune de propria parcare. Daca acest lucru nu este cu putinta, sunt destule locuri publice de parcare langa locatia restaurantului?

Accesibilatatea – Restaurantul trebuie sa fie foarte accesibil pentru clienti. Ideal este ca acesta sa fie pozitionat intr-o zona cunoscuta si foarte circulata. Majoritatea restaurantelor de succes sunt foarte usor de gasit.

Vizibilitatea – Aceasta caracteristica este foarte importanta pentru locatia noului restaurant. Oamenii trebuie sa stie ca restaurantul tau este acolo. Cu cat mai multi oameni vor sti ca tu existi, cu atat numarul tau de clienti va creste. Din acest motiv spatiile din zonele centrale sunt mai scumpe – ele ofera o vizibilitate mai buna pentru orice tip de afacere.

Este foarte important sa treci toate aceste informatii in viitorul tau plan de afaceri. Daca vei intelege fiecare dintre aceste aspecte, atunci sansa de a gasi locatia ideala pentru restaurantul tau creste.

Afla ce trebuie sa mai stii atunci cand vrei sa deschizi un restaurant.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara