Cum incepi o afacere profitabila?

Cum incepi o afacere profitabila? alegerea celei mai bune oportunitati privind afacerea potrivita pentru tine.Puteti utiliza cunostiintele din industrie, competentele pe care le detineti in formarea angajatilor si, cel mai important aspect, reteaua de contacte, care v-ar putea ajuta sa va gasiti finantare, furnizori si clienti

Nu cadeti in capcana de a incepe o afacere doar pentru ca cineva spune, “Este un lucru sigur”. Este recomandat sa incepeti o afacere in care aveti deja experienta sau cunoasteti ce anume presupune acel tip de afacere. Puteti utiliza cunostiintele din industrie, competentele pe care le detineti in formarea angajatilor si, cel mai important aspect, reteaua de contacte, care v-ar putea ajuta sa va gasiti finantare, furnizori si clienti.

Iata un ghid pas-cu-pas pentru a evalua daca afacerea aleasa de tine are sanse de reusita:

1. Incercati afacerea – inainte de a incepe o afacere pe cont propriu, pentru a mai acumula ceva experienta in industria sau profesia care va intereseaza – aflati tot ce se poate despre fiecare aspect al afacerii. Daca specificul afacerii este cu totul nou, incercati sa va gasiti un loc de munca, pe acel domeniu, unde sa munciti 2-3 luni pentru a deveni un bun cunoscator al viitoarei dumneavoastra afaceri.

2. Vorbiti cu antreprenorii din acelasi domeniu – daca nu sunteti familiarizat cu mediul de afaceri, doriti sa incepeti si sunteti in imposibilitatea de a gasi de lucru in domeniu, vorbiti cu altii care ofera produsul sau serviciul care va intereseaza. Pentru a creste sansele de a obtine interviuri si raspunsuri la intrebarile pe care le aveti, este cel mai bine sa faceti acest lucru intr-o locatie diferita de cea in care aveti de gand sa va localizati. Proprietarii de afaceri mici sunt adesea dispusi sa impartaseasca din cunostintele lor odata ce acestia sunt siguri ca nu veti concura cu ei.

3. Determinati daca afacerea are o sansa reala de a produce profit – dupa ce ati lucrat in domeniu pentru cateva luni, ar trebui sa va puteti da seama daca afacerea are sau nu are sanse de reusita. Daca, in urma prospectarii pietei ajungeti la concluzia ca afacerea este capabila sa va aduca venituri peste nivelul pragului de rentabilitate, sigur afacerea poate genera profit in viitorul apropiat.

4. Evaluarea riscului – chiar si cele mai detaliate planuri de afaceri nu pot prezice adevaratul grad de risc, cu care afacerea se poate confrunta pe parcurs.

De exemplu, afacerile din urmatoarele domenii de activitatea, au un nivel al gradului de risc, peste ratele medii de esec:

– spalatorii si curatatorii chimice
– florarii
– restaurante
– brutarii
– magazinele de carne si produse din carne.

Daca ideea dumneavoastra de afaceri este pe aceasta lista, nu disperati – aceast lucru nu inseamna ca trebuie sa o abandonati automat. Cu toate acestea, va trebui sa fiti mai critic si atent in conceperea si elaborarea planului de afaceri care va fi baza dezvoltarii afacerii dorite. Consulta urmatorul model plan de afaceri ideal pentru elaborarea oricarui tip de afaceri. Aici cu ajutorul a peste 150 de intrebai poti afla daca afacerea ta are sau nu sanse de reusita.

Mult succes!

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara