Cum sa alegi numele unui restaurant

cum sa alegi numele unui restaurantAlegerea numelui unui restaurant este la fel de importanta ca alegerea tipului de mancare care se va servi in restaurant. Un nume bun pentru restaurant este un nume usor de pronuntat si usor de retinut. Acest nume poate sa reflecte tema restaurantului, locatia sau doar sa fie un joc de cuvinte. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l tineti minte este ca numele restaurantului trebuie sa lase o buna impresie clientului.

Numele restaurantului reflecta tema restaurantului

Alegerea numelui unui restaurant poate sa provina  din tema sau meniul restaurantului. Restaurantele chinezesti, cele italiene fac acest lucru perfect, cu nume ca „ Orasul interzis”, „China Town”, „San Marzano”, „Amoretto”, etc. . Toate aceste nume sugereaza clar clientilor ca au ales un restaurant chinezesc sau unul italian. Nu alegeti un nume de o anumita nationalitate daca in acel restaurant veti servi alt tip de mancare.

Numirea unui restaurant dupa locatie

In anumite cazuri alegerea numelui este simpla. Proprietarii se inspira la alegerea numelui din locatia unde este amplasat restaurantul. De exemplu, restaurantul tau este localizat langa  piata cu numele „Aurora”. Datorita acestei locatii, am decis ca restaurantul sa se cheme Aurora. Este usor de retinut, iar majoritatea oamenilor din zona stiu ca se refera la acea piata si se gaseste in acel loc.

Numele restaurantului reflecta o alegere personala si sentimentala

A deschide un restaurant se aseamana in multe privinte cu situatia de a avea un nou copil. In anumite cazuri numele restaurantului reflecta numele proprietarului sau se adreseaza lor. De exemplu, cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food, Mcdonald’s, poarta numele fratilor Dick si Mac Macdonald.

Numele restaurantului este un joc de cuvinte

Celebrul bucatar Wolfgang Puck a denumit unul din primele lui restaurante Spago, (un regionalism italian pentru spaghete). Restaurantele cu nume distractive, nume care nu au nici o legatura cu cea ce se serveste sunt usor de retinut. Un alt avantaj este acela ca numele se transmite foarte usor de la om la om.

Nu alegeti numele restaurantului dupa nume celebre

Niciodata sa nu va ganditi sa va numiti restaurantul McDonalds, doar daca nu alegeti sa faceti un restaurant cu franciza lor pe aceasi tema. Este putin rusinos sa numesti un restaurant dupa unul cu traditie, foarte cunoscut de oameni. De asemenea, alegerea acestui tip de nume iti poate aduce si anumite probleme legale.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara