Cum sa obtii finantare pentru un restaurant

cum sa obtii finantare pentru un restaurantMulti oameni viseaza sa-si deschida un restaurant. Gasirea finantarii necesare pentru deschiderea unui restaurant poate fi un adevarat “zid” peste care foarte putini vor trece. Asa ca iti voi prezenta mai jos un ghid pe care, daca il vei urma pas cu pas, sansele tale de a obtine finantarea dorita se vor imbunatati simtitor.

Acesti pasi sunt:

Alege tema restaurantului

Acesta este probabil cel mai simplu pas atunci cand vrei sa deschizi un nou restaurant. De cele mai multe ori tema unui restaurant este primul lucru la care se gandesc majoritatatea oamenilor atunci cand vor sa deschida un restaurant. Dupa ce ai ales tema de restaurant trebuie sa alegi numele restaurantului, sa scrii un meniu corespunzator temei alese si sa incepi sa te gandesti la designul interior al salii de mese si al barului. Cum va arata restaurantul tau?

Alege locatia restaurantului

Cum am spus-o si in alt articol – totul tine de locatie atunci cand vine vorba de succesul unui restaurant. Inainte de a alege o locatie, ia ca punct de reper traficul de masini si de oameni in zona respectiva. Spatiul trebuie sa fie destul de mare astfel incat planul privind compartimentarea (sala de mese, bar, bucatarie, wc-uri, vestiare, etc.) si planul de design interior sa se poata realiza. Nu in ultimul rand, trebuie sa stii daca iti construiesti restaurantul de la zero sau o sa platesti chirie pe spatiu.

Creeaza un plan de afaceri

Un plan de afaceri pentru restaurant este esential. Trebuie sa stii exact care sunt costurile pentru a-ti deschide un restaurant si care este profitabilitatea lui in urmatorii ani. Nici o banca nu-ti va acorda un imprumut fara un plan de afaceri bine pus la punct.

Pregateste-te pentru obtinerea de imprumuturi de la banci

Inainte de a te duce la o banca pentru a contracta un imprumut, sunt cativa pasi pe care trebuie sa-i parcurgi. In acelasi timp cu planul de afaceri trebuie sa afli cat mai multe informatii despre zona in care vrei sa-ti pozitionezi restaurantul (varsta medie, puterea financiara a locuitorilor, etc.).

Gaseste investitori pentru un restaurant

In unele cazuri, viitorii proprietari de restaurante  prefera investitorii in schimbul imprumuturilor bancare. Investitorii  te pot imprumuta in schimbul unui procent din restaurant. Ai grija atunci cand iti alegi investitorii, mai ales daca acestia sunt din randul familiei si prietenilor. Banii pot schimba dinamica unei relatii, iar in anumite cazuri chiar o poate distruge.

Fi pregatit sa faci unele sacrificii

Chiar si cu un plan de afaceri bine facut, cu cea mai buna locatie pentru restaurant si cu ajutorul investitorilor privati, tot va trebui sa faci multe sacrificii. Poate va trebui sa garantezi cu casa pentru un imprumut, sa vinzi anumite lucruri personale ca sa sustii afacerea, etc. Gandeste-te mult si bine atunci cand alegi sa cedezi anumite lucruri personale pentru bunul mers al afacerii.

Afla ce mai trebuie sa stii atunci cand vrei sa deschizi un restaurant.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara