Fii un campion in afaceri

In afaceri este foarte important sa ai un plan de afaceri bine pus la punct si bine structurat.Ca sa poti devenii un campion in business mai intai trebuie sa devii un campion in viata Ca sa poti devenii un campion in afaceri, mai intai trebuie sa devii un campion in viata de zi cu zi. Probabil ati auzit expresia “Campionii nu se nasc, ei sunt facuti.” Noi nu suntem nascuti campioni dar cu siguranta suntem nascuti sa castigam. Avem potentialul sa fim, sa facem, si sa obtinem tot ce ne dorim de la viata.

Zig Ziglar, unul dintre cei mai cunoscuti autori de carti si studii privind literatura motivationala, spune: “Ca sa fii castigatorul care te-ai nascut sa fii, tu trebuie sa iti planifici si sa te pregatesti sa castigi. Atunci si doar atunci, tu vei fi indreptatit sa te astepti sa castigi.”

Cercetarile stiintifice au aratat ca nimeni nu poate fi foarte bun intr-un anumit domeniu fara o pregatire adecvata, experienta si multa munca. Realitatea ne-a dovedit ca Pregatirea este fundatia oricarui Succes.

O buna planificare si o foarte buna pregatire iti vor aduce in final succesul in orice domeniu, fie ca este vorba de anumite situatii din viata de zi cu zi, slujba sau orice tip de afacere. In afaceri acest criteriu va face diferenta intre esec, o performanta medie si marile afaceri de succes. Cu cat esti mai bine pregatit si ai un plan de afaceri mai bine pus la punct cu atat ai sanse mai mari sa reusesti. Vei fi foarte convingator atunci cand vei negocia un contract, prezentarea ta va fi impecabila, vei sti mai multe lucruri despre nevoile clientilor si cum pot fi ele satisfacute, vei produce si vinde produse sau servicii de o calitate mai buna si la un pret mai mic decat concurenta, iar succesul tau va fi mai mare.

Provocarea este… sa incepi sa te pregatesti pentru performanta. Cu toate acestea pregatirea de unul singur nu-ti garanteaza succesul. Sunt foarte multi oameni care lucreaza ani la randul fara sa-si atinga rezultatele dorite. Deci ce lipseste ? Lucrul care lipseste este concentrarea pe mijloace, scurtaturi, cheite, care iti vor imbunatatii performanta si te vor propulsa mai rapid spre obiectivul propus.

Intotdeauna trebuie sa ai un obiectiv. Daca ai un obiectiv bine stabilit, deja vei porni la drum cu o abordare diferita. O abordare diferita va produce rezultate diferite. Vei cauta sa strangi cat mai multe informatii despre cum iti vei atinge acel obiectiv, astfel iti vei crea o privire de ansamblu al intregului proces. Facand toate aceste lucruri nu vei mai considera drumul spre atingerea obiectivului ca un fel de slujba ci ca un mod de a deveni mai bun.

Urmatorul pas este cel pe care cei mai multi oameni il omit. Acesta se numeste feedback . Cei mai multi dintre noi nu suntem interesati de feedback, doar stam si asteptam sperand ca acesta sa nu vina niciodata. Nu vrem sa ascultam, sa acceptam alte pareri, alte viziuni sau alte moduri de abordare venite de la alte persoane. Fara feedback, tu nu stii cat de bun esti. Daca nu stii cat de bun esti, cum poti deveni mai bun?

Ultimul lucru pe care tu trebuie sa-l faci este sa te pregatesti din punct de vedere mental. Acest lucru inseamna sa recapitulezi intreg procesul in mintea ta. Mintea ta nu isi poate da seama de diferenta dintre ceva ce tu vizualizezi si ceva ce chiar poti face in realitate. De exemplu un produs nou  trebuie sa-l prezinti mai multor firme. Prezentarea este aceeasi pentru fiecare firma. Dar pentru ca prezentarea ta sa aiba acelasi nivel de precizie tu va trebui sa o recapitulezi de fiecare data inainte de a te prezenta la o noua companie.

A fi un castigator nu este usor… Daca era asa usor toti dintre noi am fi reusit in tot ce ne-am fi propus. Acest lucru ne face sa ne intrebam: de ce unii oameni sunt mult mai motivati decat altii? Daca toti oamenii se pot transforma in campioni, totusi de ce sunt asa putine persoane care isi ating obiectivele? Multi oameni nu vor deveni castigatori, pentru ca ideea de a munci mult, de a fi devotat, de a fi disciplinat si concentrat, nu este usor de aplicat.

Cei mai multi dintre noi se asteapta sa gaseasca o valiza cu bani, sa castige la loto sau la bingo. Cred ca fiecare dintre noi s-a gandit macar o singura data la aceasta varianta. Majoritatea oamenilor cand esueaza refuza sa se uite la propriile actiuni ca la un motiv principal de esec. Ei vor sa dea vina pe tot felul de circumstante in loc sa se uite in propria curte. Ei nu admit ca ar fi putut reusi daca ar fi lucrat mai mult si mai planificat.

Daca ai un obiectiv si il vizualizezi in viitor, te vezi in ipostaza cand l-ai indeplinit, inseamna ca esti coplesit de dorinta de succes. Aloca-ti timp pentru a identifica acele parti ale vietii sau afacerii pe care vrei sa le imbunatatesti, fixeaza-ti diferite tinte si praguri, ia Atitudine si Actioneaza. Accepta pe parcurs feedback-ul despre ce merge si ce nu merge, imbunatateste-te in continuu.

Te voi lasa sa meditezi cu aceste ganduri. Oamenii de succes se pregatesc astazi sa devina mai buni in timp ce restul stau pe loc, stagneaza. Cei care se pregatesc astazi vor juca maine la un nivel superior, in timp ce acele persoane care astazi stau pe loc, maine vor sta pe tusa dorindu-si ca si ei sa atinga macar odata acel nivel superior.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara