Importanta unui website pentru afacerea ta

importanta unui website pentru afacerea taDe ce afacerea mea are nevoie de un website? Aceasta este intrebarea pe care foarte multi oameni de afaceri o pun. Beneficiile pe care le va avea afacerea ta sunt foarte numeroase, iar indifferent de marimea afacerii tale, un website care sa te reprezinte este absolut necesar. In acest articol voi atinge principalele avantaje pe care le va aduce un website afacerii tale.

O imagine profesionista

Un website te va ajuta sa ajungi la clienti care altfel, ar fi inaccesibili tie. Mai multi clienti inseamna noi oportunitati de afaceri, deci o sansa sa obtii venituri mai mari. Sa presupunem ca afacerea ta a fost bazata pe oferirea unui anume produs sau serviciu destinat unui anumit grup de clienti tinta, iar acum doresti sa promovezi un alt produs sau serviciu destinat unui public tinta diferit. Un website bine construit te poate ajuta sa promovezi intr-un mod pozitiv orice produs doresti. Mesajele vor fi transmise in asa fel incat sa creeze cel mai mare impact, vizitatorii websiteului putand afla foarte usor ca acel produs constituie o solutie pentru nevoia lor. Dupa ce au descoperit acest lucru, de la un simplu vizitator la un client platitor mai este un singur pas.

Un website este un mijloc prin care iti poti reprezenta afacerea si ideile in fata clientilor. Este singurul mediu in care poti expune intr-un singur loc si intr-un timp foarte scurt majoritatea caracteristicilor si beneficiilor produselor sau serviciilor oferite vizitatorilor. Un website atragator, usor de navigat, in care vizitatorul se simte confortabil si gaseste informatiile dorite iti poate propulsa afacerea dincolo de barierele geografice in care te gasesti in acest moment.

Ramai competitiv

In zilele noastre clientii nu se mai arunca sa cumpere la prima oferta. Au invatat sa analizeze mai multe oferte pana sa ia o anumita decizie. Cel mai usor pentru acestia este sa faca acest lucru pe internet. Astfel, ei pot compara cu usurinta diferite produse sau servicii intr-un timp rezonabil. Daca afacerea ta nu are un website, acest lucru va duce la o scadere a credibilitatii in ochii posibililor cumparatori. O incredere scazuta se traduce in sanse mai mici ca acestia sa cumpere vreodata ceva de la tine.

In cazul in care afacerea ta este una mica, sau te pregatesti sa lansezi una, poate doresti sa o faci sa para mai mare decat este. Un website te poate ajuta sa faci acest lucru. Daca este bine creat, aspectuos, usor de navigat si cu informatii utile, el poate oferi senzatia vizitatorilor ca afacerea ta este mai mare si mai veche. Pe langa acestea castigi si un plus de incredere.

Publicitate

Ca si proprietar de afacere sunt sigur ca stii cat de importanta este publicitatea si promovarea constanta a produselor si serviciilor oferite. Gandeste-te cati bani aloci pentru publicitate si care este procentajul acestora din totalul cheltuielilor. Un website creat intr-un mod profesionist este disponibil clientilor 24 de ore pe zi cu ultimele informatii despre afacerea ta. Ganditi-va la impactul pe care il poate aduce afacerii dumneavoastra un numar mai mare de posibili clienti.

Sunt foarte multe lucruri de spus despre cum sa-ti cresti traficul pe un site si cum sa tranformi acest trafic in clienti platitori. Tocmai de accea am scris un ghid care contine peste 30 de pagini de informatii care te vor ajuta sa vinzi mai mult. Acest ghid il primesti gratuit daca te abonezi la newsletterul nostru.

Serviciu clienti

De cate ori raspunzi la telefon pentru a da exact aceasi informatie iar si iar? Un website poate furniza toate aceste informatii. Se spune ca “o poza face cat o mie de cuvinte”.

Gandeste-te cat de util este pentru viitorul client sa afle toate aceste informatii intr-un mod vizual. In plus, unii oameni, din cauza comoditatii sau timiditatii, prefera sa nu mai sune. Acest lucru dispare cand vine vorba de accesarea websiteului. Vor afla astfel exact informatia dorita si daca vor dori sa o revada, o pot face in orice moment. Un website nu numai ca iti va imbunatati vanzarile, dar el poate reduce costurile si maximiza productivitatea.

Atragerea de clienti

Daca afacerea ta ofera produse sau servicii profesionale, atunci clientii se asteapta sa te gaseasca pe internet. In zile noastre oamenii folosesc internetul sa cerceteze si sa afle informatii despre aproape orice. Daca firma ta nu are un website, atunci poti rata cumparatori care cautau produse sau servicii pe care tu le oferi.

Nu conteaza cat de mica este afacerea ta, poti profita foarte mult de pe urma unui website. Un website iti poate aduce clienti din regiuni geografice la care tu nu ai acum acces. Acest lucru nu va duce decat la cresterea numarului de vizitatori, potentiali clienti, ceea ce va insemna mai multe sanse de a-i converti in clienti platitori. In plus, un website iti ofera posibilitatea mentinerii unui contact cu vizitatorii. Pe langa informatiile pe care le vei oferi, tu poti primi si un feedback care este foarte valoros pentru dezvoltarea afacerii tale. Cu ajutorul acestui feedback poti dezvolta produse mai bune si astfel sa iti cresti competitivitatea pe piata.

Websiteul Pafaceri.ro impreuna cu compania Jellyfish SRL iti ofera sansa castigarii unui website complet personalizat si optimizat care sa iti reprezinte firma/compania in cel mai profesionist mod posibil. Nu trebuie decat sa completezi datele de contact si intri automat in concurs. Acceseaza acest link Jellyfish – Concurs. Costurile sunt ZERO, iar profitul pe masura.

Toate cele bune,
Cristinescu Marian

2 Comments for “Importanta unui website pentru afacerea ta”

 1. Florin

  Ce importanta are un site care aduce venituri unei afaceri, firma avand venituri doar din domeniul online, al site-urilor?

  Daca am putea spune in procente importanta unui site comparat cu tot businessul cam cat ai acorda site-ului?

  • Anonymous

   Salut Florin,

   Pentru o firma care actioneaza doar in mediul online atunci site-ul are o importanta de 100%. Pentru o firma care actioneaza in mediul offline, importanta unui site variaza, incepand cu 5%. A avea un site, cel putin unul de prezentare, din puctul meu de vedere este un lucru necesar pentru orice tip de afacere care activeaza in mediul offline.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara