Mic.ro prima franciza romaneasca

mic.ro este prima franciza romaneasca, infiintata de dinu patriciu

Reteaua Mic.ro, retea detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, este prima franciza romaneasca din retail-ul alimentar, piata pe care si retelele R-Kiosk din Norvegia si SPAR din Olanda incearca sa se extinda printr-un sistem similar de asociere cu antreprenorii locali.

Reprezentantii Mic.ro spun ca pana acum au strans aplicatii de la 140 de oameni interesati sa intre in retea ca parteneri. Retailerul Mic.ro ar putea ajunge la aproape un miliard de euro in urmatorii ani, cu 3.000 de unitati, ceea ce reprezinta o medie anuala de vanzari de 300.000 – 400.000 euro, potrivit estimarilor facute de Ziarul Financiar.

“Vrem sa ajungem in 2.000 – 3.000 de spatii, iar toate magazinele vor fi in parteneriat. Nu vrem sa inchidem buticurile, ci sa facem parteneriate cu ele. Aceasta a fost ideea inca de la inceput, de a atrage in retea oameni foarte bine implantati in comertul de cartier”, a declarat Dan Ionescu, dezvoltatorul retelei Mic.ro.

Intrarea in sistemul de franciza Mic.ro este conditionata de, depunerea unei garantii in valoare de 7.000 euro, care va fi returnata in momentul in care partenerii vor iesi din afacere. La o retea de 3.000 de spatii, sumele depuse de asociati ca si garantii pentru magazine si stocuri de marfa vor ajunge la 21 milioane de euro, bani care ar putea acoperi o parte din investitie.

“Fiecare asociat ar putea castiga o suma direct proportionala cu vanzarile pe care le realizeaza magazinul sau, intre 10 si 20% din rulaje. Reteaua ar putea finaliza in acest an o investitie de ordinul milioanelor de euro intr-un depozit central din care vor fi aprovizionate zilnic toate magazinele.

Patriciu merge pe strategia extinderii prin franciza doar la Mic.Ro, iar primele parteneriate cu investitorii interesati sa intre in sistem ar putea fi semnate in aceasta toamna. “Suntem in faza interviurilor cu cei interesati sa devina parteneri ai Mic.Ro, apoi urmeaza etapa depunerii dosarelor de candidatura si trainning-urile pe care le vom face atat cu asociatii, cat si cu angajatii acestora”, a mai spus Ionescu. El a confirmat faptul ca din 2011 extinderea francizei va viza si orasele din provincie.

10 Comments for “Mic.ro prima franciza romaneasca”

 1. POPA VALENTIN

  Sunt interesat in vederea colaborarii in regim de franciza

 2. GOEA

  sunt interesat de aceasta franciza

 3. GOEA

  doresc sa cumpar aceasta franciza sau sa ma inscriu

 4. bogdan

  Buna ziua,
  Ma intereseaza daca si in Dr Tr-Severin intentionati sa veniti.
  Am o vila cu s+p+e+m in zona de blocuri cu vad bun.in zona hotelului Traian
  A functionat din 1994 la subsol 170mp laborator ,la parter magazin non stop
  In cartierul crihala pe splai mihai viteazul la parterul casei este un spatiu de 400mp in care a fost magazin non stop si brutarie.
  Sintem interesati sa inchiriem sau sa colaboram.
  De asemenea in zona industriala detin in proprietate cu cadastru si taxe la zi 30000mp cu 2 hale a cite 2500mp,cladire 600mp (foste birouri),statie de epurare, utilitati, transformator si put propriu.
  -inchiriez cu 10 centi/mp
  -vind cu 10 euro/mp
  -sau ma asociez
  In speranta unei colaborari, va multumesc anticipat.
  Bogdan

 5. Steluta

  Ma intereseaza acest tip de franciza insa nu se poate inscrie pe site-ul http://www.mic.ro ca sa pot completa aceste date .Daca ma puteti ajuta cu alt site va multumesc!

 6. Sorinsan69

  pentru DINU PATRICIU referitor la MIC.RO =IN ARGES si in alte judete a dus MIC.RO si MINIMAX-UL pe care la preluat de ripa, si-a batut joc de oameni datorita ca are un management de 2 lei si hoti in stafful care ii incheie contractele,pacat ca MINIMAX-UL functiona, oamenii il cautau si acum intreaba si spun ca e pacat, trebuia sa il lase altora sau sa nu il amestece cu MIC.RO. 
                                    NU IL MAI LAUDATI

  • Anonymous

   Aveti dreptate, nu-l luadam. Acest articol a fost scris acum un an, cand franciza mic.ro se credea a fi o afacere destul de buna. Se pare ca exista foarte multe nemultumiri in ultima perioada legate de aceasta franciza.

 7. Terrylambrino

  Mai baieti asta e bata la afaceri…..S-a inbogatit din furaciuni…atat stie securistu………..

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara