Optiuni pentru a finanta o afacere de succes

Orice afacere, oricat de bine o planifici, are un anumit grad de risc. Cat de mare este acest grad de risc? Totul depinde numai de tine. Cu cat iti planifici si te pregatesti mai bine pentru ce ai de facut cu atat rata de succes va fi mai mare. Pentru inceput noi iti recomandam sa iti faci un plan de afaceri. Informatii despre cum sa faci acest lucru le vei gasi in categoria Cum sa scrii un plan de afaceri.Dorinta fiecaruia dintre noi, atunci cand vine vorba de facut bani este aceea de a fi propriul tau sef. Cea mai simpla metoda pentru ca tu sa iti indeplinesti acest vis este  sa iti creezi propria afacere sau sa iti cumperi o afacere. Cu toate acestea, cea mai mare parte dintre noi lucram pentru altii. De ce facem acest lucru? Raspunsul este cat se poate de simplu:

1. Iti lipseste oidee de afaceri. Daca nu ai o idee originala sfatul nostru este sa cauti in tabelul idei de afaceri si sa vezi daca ti-i se potriveste ceva. Daca totusi nu vrei sa risti si sa iti construiesti o afacere de la zero mai ai, o alta varianta, sa cumperi o franciza. Partea buna  atunci cand cumperi o franciza este ca benficiezi de un plan de afaceri gata facut, tu practic urmezi un model pe care trebuie sa il implementezi. Partea rea este, ca majoritatea francizelor sunt scumpe.

2. Ai idei de afaceri, sti ce vrei sa faci, dar iti lipsesc banii necesari pentru a le demara.

De unde vom face rost de acesti bani? Cea mai simpla metoda de a face rost de bani este atunci cand putem oferi garantii financiare. Cea mai la indemna garantie financiara, cu o valoare destul de mare, este data de imobilul pe care il detii (casa, apartament, vila ). Daca aceasta nu este o posibilitate, iti voi prezenta mai jos o lista cu optiuni de finantare.

Finantari traditionale:

1.    Familie si prieteni

2.    Fonduri proprii

3.    Banci

4.    Investitori privati

5.    Companii de leasing

6.    Fonduri europene

Finantari alternative:

1.    Bani obtinuti din vanzarea altor proprietati ( ex: pamant, masina, etc.)

2.    Credite oferite de alte persoane

3.    Asocierea in afacere cu o persoana ce detine capitalul necesar. Tu vi cu idea si marea parte din munca, viitorul asociat vine cu banii si ia procent din afacere.

Nu uita ca, indiferent ce metoda de finantare preferi, exceptandu-le pe cele care depind numai de tine, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

1.    Data de returnare

2.    Ratele lunare

3.    Conditiile impuse

Orice afacere, oricat de bine o planifici, are un anumit grad de risc. Cat de mare este acest grad de risc? Totul depinde numai de tine. Cu cat iti planifici si te pregatesti mai bine pentru ce ai de facut cu atat rata de succes va fi mai mare. Pentru inceput noi iti recomandam sa iti faci un plan de afaceri. Informatii despre cum sa faci acest lucru le vei gasi in categoria Cum sa scrii un plan de afaceri. Aceste informatii te vor ajuta cu siguranta sa iti implinesti visul de a fi propriul tau sef.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara