Primii pasi pentru realizarea unui marketing eficient pentru afacerea ta

Primii pasi pentru realizarea unui marketing eficient pentru afacerea taExista in marketing elemente de baza importante pentru proprietarii de afaceri mici. Marketingul nu e o cheltuiala ci o investitie importanta care ajuta sa intelegem de unde poate porni investitia. Daca intelegeti asta, sunteti cu un pas inainte.

Haideti sa vorbim despre elementele de baza. La sfarsitul acestei serii veti avea clar in minte atat ce este marketingul si cum trebuie utilizat si totodata veti fi pe drumul cel bun in crearea planului vostru de marketing.

Ce este marketingul?

Deseori auzim de marketing iar cand ajungem sa avem o afacere stim ca trebuie facut ceva in acest sens. Dar ce e marketingul ? Sunt atatea definitii care descriu marketingul incat detinatorii de mici afaceri pot fi confudati. Auzim despre vanzari, publicitate, relaltii publice si marketing. Este vreo diferenta? Desigur ca exista o diferenta si cand aceasta e inteleasa e mai usor de inteles ce roluri si actiuni trebuie intreprinse pentru marketing. Marketingul de buna calitate este esential pentru orice business si ajuta micile afaceri sa inceapa  cu dreptul .

De ce marketingul isi merita banii?

Multe companii vad marketingul ca pe o cheltuiala. Adevarul e ca atunci cand proprietarul business-ului intelege importanta si rolul pe care il joaca in cresterea lui, va privi marketingul ca o invesitie. Marketingul este crucial atunci cand vine vorba despre castigarea atentiei clientilor si posibililor clienti, dezvoltarea produselor si serviciilor si transformarea potentialilor clienti in clienti reali. Marketingul are impact asupra vanzarilor, preturilor, promotiilor si strategiilor de publicitate. Atunci cand intelegeti importanta marketingului, il puteti utiliza pentru a promova serviciile si produsele dvs in fata clientilor.

Intelegerea cercetarii de piata

Cercetarea de piata va ajuta sa determinati modul in care produsul sau serviciul dvs. vor fi acceptate in in zone demografice diferite. Aceasta informatie va va ajuta sa stabiliti care segment al consumatorilor va fi interesat de serviciile si produsele dvs. si in final vor ajunge sa cumpere.

Puteti utiliza cercetarea de piata pentru a obtine informatii specifice precum grupa de varsta, sexul, localitatea si nivelul venitului potentialilor clienti pe care-i abordati prin intemediul mesajelor de marketing. Cercetarea de piata va permite sa creati un plan de marketing eficient si rentabil pentru mica afacere.

Importanta cercetarii de piata pentru afacerea dvs.

Daca v-ati facut treaba si ati investit in marketing de ce ar trebui sa va intereseze cercetarea pietei? Este o diferenta. Cercetarea de piata va ofera informatia in ceea ce priveste piata. Cercetarea de marketing merge in profunzimea obiceiurilor si comportamentul de cumparare ale unui segment specific pe care ati decis sa-l tintiti. In cele din urma cercetarea de marketing va salveaza de cheltuieli eliberandu-va de greseli de marketing. Aflati de ce este important si modul in care puteti sa-l folositi pentru a crea strategii eficiente de marketing pentru mica afacere.

De ce cumpra consumatorii ceea ce cumpara?

Piata este in continua schimbare ; acest lucru se poate observa din obiceiurile de cheltuieli ale consumatorilor dar si din economie. Consumatorii cauta ceva mai mult decat un anunt ostentativ sau produse comerciale cersetoare de atentie. Aflati de ce comsumatorii cumpara ce cumpara si modul in care puteti sa le influentati alegerea.

Marketingul unui produs vs marketingul unui serviciu

Marketingul pentru un serviciu este diferit de marketingul pentru un produs. Exista anumite lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare precum si pasii care trebuie urmati  pentru a face consumatorul sa se simta confortabil. Aflati ce aveti nevoie sa faceti diferit pentru ca marketingul serviciului sa fie eficient.

Ce este un plan de marketing ?

Atunci cand vine vorba de initiative de marketing, un plan de marketing serveste drept harta. Detaliaza ruta pe care trebuie s-o urmati pentru ca potentialii clienti sa fie interesati de afacerea dvs. Un plan detaliat de marketing iti va arata ce sa faci si te va ajuta sa intelegi de ce o faci. De asemenea te va ajuta sa scapi de greseli de marketing si de business, greseli ce te vor costa bani, timp si potential de crestere in viitor. Ca detinator de mica afacere, alaturi de un plan de marketing te vei simti mai bine organizat si vei avea mai multa incredere. Totodata vei avea o viziune mai clara atunci cand vine vorba de obiectivele de marketing. In termeni simpli un plan de marketing va creste sansa de a obtine business-ul de succes pe care il doresti.

Crearea bugetului de marketing – ce suma ar trebui cheltuita pentru marketing ?

Determinarea resurselor necesare  pentru marketing in compania dvs. Poate fi cel mai mare obstacol cu care se intalneste businessul. In acelasi timp poate fi o cheie importanta care face sau desface businessul. Exista indrumari va vor ajuta in alocarea resurselor dvs. Afla ce am recomandat atunci cand vine vorba despre bugetele de marketing.

Creati un plan de marketing in 90 de zile

Daca nu ati mai creat niciodata un plan de marketing, va sugerez sa realizati unul in 90 de zile. Este mai putin intimidant si va ajuta sa va focusati pe nevoile pe termen scurt. De asemenea va puteti focusa pe nevoile imediate ale companiei. Crearea unui plan de marketing in 90 de zile are multe beneficii.

Invatati de la altii

Marketingul pentru o mica afacere poate fi provocator in timp, in special in perioade  dificile economic. Cu toate acestea multe companii au succes utilizand  noile tehnici de marketing. Aceste strategii pot include marketing social media, marketing online, marketing traditional si chiar direct mail. Citeste pdf-ul care il primesti gratuit odata cu abonarea la newsletter. Aici am explicat in peste 30 de pagini cum sa faci mai bine toate aceste lucruri.

Trendurile marketingului pentru noua decada

Cum va fi afacerea dvs. in urmatoarea decada? Cred ca totul depinde de modul in care faceti marketing si de relatiile pe care vi le creati si cultivati. E timpul sa investiti banii intr-un mod in care suma investita sa va ofere mai mult. Ce mai asteptati daca sunteti pregatit?

2 Comments for “Primii pasi pentru realizarea unui marketing eficient pentru afacerea ta”

  1. Ioana Anton

    Vorbe multe dar nu spuneti nimic!! Ne irositi timpul!

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara