Protejarea unei idei de afaceri

Legea protejeaza inventiile brevetate, drepturile de autor, dar protejarea unei idei de afaceri este o chestiune diferita si foarte dificila. Concret, legea nu poate proteja o idee de afacere, in mod practic. Daca este o idee buna va fi copiata, deoarece asa stau lucrurile in afaceri.Legea protejeaza inventiile brevetate, drepturile de autor, dar protejarea unei idei de afaceri este o chestiune diferita si foarte dificila. Concret, legea nu poate proteja o idee de afacere, in mod practic. Daca este o idee buna va fi copiata, deoarece asa stau lucrurile in afaceri. Singura ta speranta este sa lansezi o idee de afaceri bine pusa la punct si foarte complicata, incat imitatorii dumneavoastra sa nu o poata copia.

In Romania nu exista nici un fel de reglementari legale in aceasta privinta. In Statele Unite ale Americii s-au pus in discutie chestiuni legate de acest aspect, si s-au aprobat unele hotarari cu privire la “business model” pentru brevetele referitoare la domeniile de Internet si la afacerile care se desfasoara pe Internet. Brevete au fost acordate pentru fluxul de informatii specifice si aspecte legate de comertul pe internet.

O alta varianta existenta este semnarea unor acorduri de „non-divulgare”, documente legale in care partile implicate in afacere sunt de acord asupra unor elemente confidentiale care nu trebuiesc dezvaluite altor persoane. Acestea sunt folosite foarte mult in dezvoltarea afacerilor si sunt o idee buna in mai multe ocazii de afaceri. Non-informatiile sunt de multe ori imposibil si greu de aplicat, dar acestea sunt folosite oricum.

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara