Realizarea unui plan de afaceri – drumul catre succes

realizarea unui plan de afaceri - drumul catre succesRealizarea unui plan de afaceri ar trebui sa constituie o piatra de temelie pentru orice tip de afacere. Oamenii de afaceri constientizeaza ca trebue sa  scrie un plan de afaceri doar in momentul in care lucrurile nu mai merg din inertie sau cand institutiile bancare le solicita un plan de afaceri inainte de a le elibera un credit.

Sfatul nostru este sa incepi crearea unui plan de afaceri inca de la prima idee de afaceri pe care vrei sa o pui in aplicare. Numai asa vei putea sa stii daca acea idee de afaceri va functiona sau ea va reprezenta un esec.

Cand te pui sa scrii prima data un plan de afaceri, este de preferat sa urmaresti un model de plan de afaceri tip. Astfel poti evita omiterea unor etape esentiale in alcatuirea unui plan de afaceri.

Daca ai o idee de afaceri si vrei sa o pui in practica, pafaceri.ro iti recomanda ca pentru construirea propriului plan de afaceri sa consulti urmatorul model de plan de afaceri. Acest model poate fi folosit pentru orice tip de afacere si il gasesti accesand urmatorul link: MODEL TIP DE PLAN DE AFACERI. Peste 150 de intrebari ajutatoare, impartite pe diferite capitole te vor ajuta sa construiesti un plan de afaceri care va reprezenta unul dintre cei mai importanti pasi catre succes.

Construirea unui plan de afaceri necesita timp, un plan bun poate fi finalizat chiar si in cateva saptamani. Pentru ca la final planul tau sa fie un plan bun, va trebui sa studiezi, sa cercetezi si sa te gandesti de mai multe ori inainte sa iei o decizie. Timpul este o necesitate, dar efectele viitoare sunt cat se poate de profitabile. Lipsa unui plan de afaceri te poate costa grav in viitor si poate duce chiar la falimentul afacerii. Aloca suficient timp si fa treaba asa cum trebuie. Nu vei regreta efortul.

In cazul in care ai deja o afacere, dar nu esti multumit de cat de mult vinzi iti recomand sa citesti si ghidul „ Vrei sa vinzi mai mult”.

Aici am descris in peste 30 de pagini despre cum sa folosesti internetul pentru ati mari numarul de clienti. Vei afla ce tactici sa aplici in mediul offline pentru a avea mai multi clienti. Cum ii poti face sa cumpere mai multe produse si de ce nu, mai scumpe. Acest ghid il primesti gratuit odata cu abonarea dumneavoastra la newsletterul nostru.

Sfatul nostru este sa includeti in planul dumneavoastra de afaceri si costurile necesare pentru crearea unui website. In ultimii ani tot mai multi oameni folosesc internetul. Acestia au inceput sa petreaca tot mai mult timp si sa cheltuie tot mai multi bani pe internet. Din aceasta cauza, consider ca este vital pentru orice tip de afacere sa fie reprezentata pe internet.

Ideea ca un singur plan de afaceri se potriveste pentru orice este falsa.

Planurile de afaceri pot fi de mai multe feluri. Ele pot fi planuri detaliate doar pe anumite activitati, planuri financiare, planuri de marketing si chiar planuri pentru angajati. Acestea pot fi folosite atunci cand incepem o afacere sau doar ca sa o facem sa mearga mai bine.

Daca in planul de afaceri va trebui sa faci previziuni despre evolutia viitoare a pietei, cea mai buna previziune este una conservatoare. In acest fel, orice s-ar intampla, vei putea rezista pe piata. Daca evolutia pietei este schimbatoare, este de preferat conceperea unui plan de rezerva.

2 Comments for “Realizarea unui plan de afaceri – drumul catre succes”

  1. irina cojocaru

    sunt complet de acord cu cele scrise mai sus,
    orice inceput de afacere e ca o ruleta ruseasca, iti asumi un risc inevitabil cu avantajele
    sale…cine nu risca nu poate fi decat angajat:D

  2. Marian_morosan

    Consultanta pentru infiintare afaceri sau dezvoltare antreprenoriala. Planuri de afaceri, studii de fezabilitate, dosare finantari europene, etc. Contact la marian_morosan@yahoo.com     

Leave a Reply

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara