Tipuri de restaurante

Tipuri de restaurante, cele mai populare restauranteIn zilele de azi sunt foarte multe tipuri de restaurante, de la restaurante fast-food la cele cu mancare clasica. Mai jos gasiti o lista cu cele mai populare categorii de restaurante.

Restaurante Fast Food

Cu siguranta fiecare dintre noi a auzit de McDonalds sau de KFC. Restaurantele fast food atrag clientii in principal datorita vitezei de servire si a comoditatii. Daca te gandesti sa deschizi un fast food si sa folosesti o franciza, costurile initiale sunt mai mari decat atunci cand vrei sa deschizi un restaurant independent.

Cafenele

O cafenea este un restaurant unde clientii comanda mancarea de la un ghiseu si se servesc singuri. Meniul unei cafenele este compus, de cele mai multe ori, din cafele, espresso, produse de patiserie si sandwich-uri. Cafenele sunt originare din Europa si sunt asociate cu Franta. Se remarca prin atmosfera placuta. Terasele plasate in aer liber sunt o alta caracteristica a cafenelelor.

Pub-uri

Pub este prescurtarea pentru casa publica (public house). Pub-urile sunt vechi de sute de ani, ele fiind originare din Europa, mai ales din Marea Britanie. Puburile se remarca printr-o atmosfera aparte. Puburile pot oferi un meniu complet, inclusiv aperitive. In America este la moda ca restaurantele cu specific clasic sa aibe in apropiere un pub.

Restaurante clasice

Restaurantul clasic este un local cu profil gastronomic in care se serveste un larg sortiment de preparate culinare (gustari calde si reci, preparate lichide calde, mancaruri, minuturi, salate, dulciuri de bucatarie, produse de cofetarie, patiserie, inghetata, fructe, bauturi nealcoolice si alcolice, produse din tutun, etc). Pentru crearea unei atmosfere agreabile, unele restaurante dispun de formatie de muzica artistica. Si nu in ultimul rand, restaurantele clasice organizeaza servicii suplimentare cum sunt nunti, banchete, receptii, etc.

Restaurante cu servire rapida

Acest tip de restaurante sunt la mare moda. Ele se situeaza pe o treapta mai sus fata de fast food-uri. Restaurantele cu servire rapida ofera preparate culinare calde si reci (gustari, produse lactate, bauturi calde nealcoolice, supe-ciorbe-creme, preparate din peste, salate, deserturi, fructe, etc.) si bauturi alcoolice (bere) si nealcoolice. Bucatariile deschise sunt foarte populare la acest tip de restaurante. Clientii pot vedea mancarea preparata si isi pot alege ce doresc.

Restaurante selecte

Restaurantele selecte ofera servicii de cea mai buna calitate, intr-o atmosfera placuta si eleganta. Bucatarii si ospatarii care lucreaza in aceste restaurante sunt profesionisti, mancarea este de obicei foarte scumpa, insa calitatea este la cel mai inalt nivel.

Newsletter

Facebook

Parteneri

Unibet All
Personalizat de Jellyfish web design Timisoara