Ce afaceri poti sa demarezi accesand fonduri nerambursabile ca sursa de finantare?

Fondurile nerambsurabile sunt cea mai buna sursa de finantare pentru afacerile moderne.

Fondurile nerambursabile sunt o sursa de finantare populara astazi. Sunt niste sume de bani pe care le acorda finantatorul spre atingerea unor obiective de interes national sau supranational. Obiectivele amintite seamana la nivel de continut, dar nu din perspectiva dimensiunii-de exemplu, U.E. ofera fonduri nerambursabile in cuantum mai mare decat cele oferite de catre stat. Ce afaceri sunt insa cele mai simplu de demarat si mai eficiente daca se porneste de la fonduri nerambursabile?

Ca sa beneficiezi de fonduri nerambursabile ai mai multe etape de parcurs si criterii, reguli de bifat. Fondurile nerambursabile se acceseaza de catre tineri, de microintreprinderi, de catre cercetatori, de intreprinderi mici si mijlocii, fermieri, diverse organizatii non-guvernamentale. Ideile de afaceri trebuie sa fie foarte bune si sustenabile ca sa primesti banii. Proiectele europene cu bani europeni pot fi realizate si in domeniul industriilor creative. In continuare vei gasi cateva exemple de afaceri pe care le poti porni cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Pastravarie. Daca vrei sa ai o afacere cu fonduri nerambursabile care sa iti aduca si profit pe termen scurt si mediu investesti intr-o pastravarie. Potentialul piscicol national este extrem de mare, asa ca vei avea succes cu o astfel de afacere. Nu ai concurenta puternica, te descurci odata ce ai pornit afacerea, poti sa obtii produse bune si cautate, lumea consuma pastrav si la noi in tara, asa ca va exista cerere suficienta ca sa te poti dezvolta in directia dorita. Pe termen lung acaparezi capital de investitii suficient cat sa nu ai nicio problema in mentinerea afacerii pe linia de plutire.

Service auto. Da, ai multe afaceri de acest tip local si national, dar nu toate au dotarile necesare pentru servicii cu adevarat europene si moderne. Fondurile nerambursabile accesate iti vor fi de folos sa deschizi un service cu aparatura moderna, cu oameni pregatiti si cu o multime de instrumente de diagnosticare de ultima generatie. In orase mici si in zone unde practic nu ai concurenta un service auto e afacerea perfecta ca sa ai si profit si clienti cat mai multi si sa te descurci excelent pe masura ce te vei dezvolta si vei avea o baza de clienti mult mai mare.

Ferma. Fondurile nerambursabile sunt excelente in domeniul agricol. O ferma realizata exclusiv din fonduri nerambursabile va fi o idee de afacere extrem de buna mai ales daca aduci si animale care te vor ajuta sa supravietuiesti indiferent de vremurile economice pe care le traim. Poti investi banii obtinuti pentru automatizari, pentru mecanizari, pentru a angaja forta de munca si oameni calificati dornici sa te ajute la dezvoltarea afacerii.

Apicultura. Albinutele pot sa iti ofere o afacere deosebit de prospera odata ce ai demarat-o cu fonduri nerambursabile. Oamenii cauta produse apicole de calitate, ai unde vinde, e cerere mare de produse de calitate, poti sa vinzi foarte multe produse pe baza muncii albinutelor. Investitia initiala se va amortiza rapid pentru ca produsele sunt destul de scumpe si cantitatile vandute destul de mari de la an la an. Tehnicile de prelucrare a mierii presupun existenta unei aparaturi de ultima generatie si oameni calificati ce vor putea opera cu ele pentru a obtine o productie excelenta de produse apicole de calitate.

Unitati de cazare, turism. Poti sa iti faci cu fonduri nerambursabile hotel, pensiune, parcuri agroturistice. Da, va fi mai greu la inceput sa construiesti, poate sa renovezi, dar pana la urma te vei descurca avand banii necesari si vei ajunge sa ai si profit. Romania e cautata in vacante si de catre turistii straini, si de catre cei romani, asa ca vei avea oameni care se cazeaza. Plus ca pandemia ar putea sa nu mai reprezinte o provocare pentru domeniul HoReCa, asa ca numarul turistilor in unitatile tale de cazare va fi din ce in ce mai mare, fix ca inainte de pandemia de COVID-19.

Ateliere confectii textile. Merg construite la tara, la oras, piata de desfacere e mare, nisa este diversa, deci vei avea ce vinde si cui vinde. Lumea cauta covoare, incaltaminte de calitate, haine, articolele HoReCa sunt si ele la mare cautare. E nevoie de echipamente moderne de productie, de materiale de calitate si fondurile nerambursabile pot fi utile pentru obtinerea lor.

Transport de persoane sau de marfa. Cumparati masini, creati si consolidati sisteme de logistica moderne pentru dezvoltarea afacerii in transport cu fondurile nerambursabile. E mare investitia initiala, dar afacerea va merge bine pentru ca oferi servicii de calitate si oamenii te vor cauta. Poti sa accesezi fondurile nerambursabile pentru a mai inlocui masini, a mai imbunatati functionarea afacerii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.